ثبت شرکت تعاونی در کرج
شرکت تعاونی چیست؟
شرکت تعاونی، شرکتی است که همه سرمایه و یا حداقل بیش از نیمی از سرمایهی آن به وسیلهی اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرارگیرد و وزارتخانهها، سازمانها، شرکتهای دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانکها، شهرداریها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی میتوانند از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاربه، مزارعه، مساقات، اجاره، اجاره به شرط تملیک، بیع شرط، فروش اقساطی و صلح، اقدام به کمک در تأمین یا افزایش سرمایهی شرکتهای تعاونی نمایند؛ بدون آن که خود عضو تعاونی باشند.
در مواردی که دستگاههای دولتی درراه اندازی تعاونی، مشارکت می کنند؛ ظرف مدتی که با موافقت طرفین درضمن انعقاد قرارداد شرکت، تعیین خواهد شد؛ سهم سرمایهگذاری دولت به تدریج بازپرداخت و صد درصد سرمایه به تعاونی تعلق خواهد گرفت.
تعاونی ها به دودسته تعاونی تولید و توزیع تقسیم می گردند: تعاونیهای تولیدی، شامل تعاونیهایی است که در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، دام پروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت و معدن، عمران شهری و روستایی و مانند اینها فعالیت مینمایند.
تعاونیهای توزیع، عبارتند از تعاونیهایی که کالاهای مورد نیازمشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را در چهارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینهها و قیمتها تأمین مینمایند. تعاونیهای موضوع این قانون با رعایت قوانین و مقررات میتوانند به امر صادرات و واردات در موضوع خود نیز مشغول گردند.
شرکتهای تعاونی به لحاظ نوع فعالیت به دو دسته تقسیم میشوند
الف – شرکت تعاونی تولید: شرکتی است که به منظور اشتغال اعضاء در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت، معدن، عمران شهری و روستایی و عشایری و نظایر اینها فعالیت مینماید
ب- شرکت تعاونی توزیع: شرکتی است که در امور مربوط به تهیه و توزیع کالا، مسکن، خدمات و سایر نیازمندیهای اعضاء فعالیت مینماید.
شرکتهای تعاونی به لحاظ عضویت به دو دسته تقسیم میشوند
الف- شرکت تعاونی عام: شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد میباشد و موسسین یا شرکت باید برای تأمین قسمتی از سرمایه اولیه و یا افزایش سرمایه شرکت سهام آنرا به عموم عرضه نمایند.
ب- شرکت تعاونی خاص: شرکتی است که عضویت در آن منحصراً برای گروهی خاص از قبیل : کارگران، کارمندان، کشاورزان، دانشجویان، ایثارگران، زنان، مشاغل خاص و نظایر اینها آزاد باشد، بدیهی است تعاونی موظف به پذیرش متقاضیان واجد شرایط بوده و از این نظر محدودیتی برای عضویت وجود ندارد.
نکته1- در تابلوها و سربرگهای شرکتهای تعاونی ذکر عنوان «تعاونی» ضروری است و باید بطور خوانا قید شود.
نکته2- برای واحدهای صنفی شهرستانها و برای هر واحد کارمندی و کارگری فقط یک شرکت تعاونی در هر موضوع فعالیت تشکیل میشود.
نکته3- شرکتهای تعاونی با بیش از 500 عضو و اتحادیههایی که تعداد اعضاء تعاونیهای عضو آنها مجموعاً بیش از 2000 عضو باشد، «تعاونی بزرگ» محسوب میشوند.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی در کرج
۱- تقاضای کتبی ثبت
۲- داشتن طرح پیشنهادی و مجوز صادره از وزارت تعاون
۳- رسید پرداخت مقدار لازم التأدیهی سرمایه
۴- موافقت نامه اصولی تشکیل شرکت یا اتحادیه
اولین هیأت مدیرهی انتخاب شده در شرکت تعاونی، مسئولیت دارد که پس از اعلام قبولی با انجام تشریفات اداری لازم نسبت به ثبت تعاونی اقدام نماید. لازم به تذکر است که به موجب مقررات وزارت تعاون، سرمایهی تأمین یا تعهدشده از طرف اعضا در مرحله تأسیس شرکت، باید برابر با یا بیشتراز ۵۱ درصد کل سرمایهی شرکت باشد و هر تعاونی هنگامی ثبت و تشکیل میگردد که حداقل یک سوم سرمایهی آن پرداخت و در صورتی که به صورت نقدی و جنسی باشد؛ تقدیم و تسلیم شده باشد. اعضای تعاونی نیز مکلفند مبلغ پرداخت نشدهی سهم خود را ظرف مدت مقرر در اساسنامه تأدیه نمایند.
مراحل ثبت شرکت تعاونی در کرج
1- جمع آوری مدارک لازم
2- انتخاب نام برای شرکت و ثبت نام شرکت
3- امضاء اساسنامه و فرم های مورد نیاز توسط متقاضی
4- روند مراحل اداری در اداره ثبت شرکت ها
5- ارائه شماره ثبت، آگهی ثبت و روزنامه رسمی به مشتری
شرایط عضویت در شرکتهای تعاونی
تعداد اعضا تعاونی حداقل 7 نفر می باشد و شرایط قانونی زیر برای عضویت در شرکتهای تعاونی لازم است :
1 ـ تابعیت جمهوری اسلامی ایران
2 ـ نداشتن ممنوعیت قانونی و حجر
3 ـ خرید حداقل سهام در اساسنامه
4 ـ درخواست کتبی برای عضو یت در تعاونی
5 ـ دادن تعهد برای رعایت مقررات تعاونی
6 ـ عدم عضویت در شرکتهای تعاونی مشابه
سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکتهای تعاونی
حداقل سرمایه برای ثبت شرکت تعاونی 210/000/000ریال می باشد که می بایست 35% از آن در ابتدا به حساب شرکت در شرف تاسیس واریز گردد لازم به ذکر است میزان سرمایه اولیه در شرکتهای تعاونی توسط اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی تعیین می گردد (واریز 35% درصد از سرمایه اولیه درشرکتهای تعاونی همانند ثبت شرکت سهامی خاص می باشد که از این حیث باهم مشابهت دارند ) .
نوع سرمایه نیز در شرکتهای تعاونی به صورت سهام می باشد که این سهام هم می تواند با نام عادی و هم بی نام عادی معرفی گردد، سهام بانام سهامی است که در اوراق چاپی سهام شرکت نام سهامدار قید گردیده اما در سهام بی نام اینگونه نیست، هم چنین درشرکتهای تعاونی می توان برای هریک از سهامداران اوراق سهام ممتاز نیز ارائه کرد که درمورد چگونگی سهام ممتاز باید گفت که سهامداری که سهام ممتاز را دارد فقط در سوددهی شرکت شریک است و در صورت زیان دهی و خسارت شرکت ملزم به پرداخت هزینه نمی باشد.
چگونگی اخذ مجوز تعاون
همانطور که در ابتدا گفته شد برای ثبت تعاونی ها می بایست دو مرحله را که در دو اداره جداگانه می باشند پشت سر گذاشت، مرحله اول تشکیل پرونده در اداره تعاون استان محل فعالیت می باشد که مدارک لازم برای تشکیل پرونده برای تعاونی ها با حوزه های فعالیت مختلف ، متفاوت است به عنوان مثال برای ثبت شرکت تعاونی انبوه سازی مسکن می بایست 22 نفر از اعضای شرکت دارای مدرک مهندسی مرتبط و هم چنین دارای پروانه اشتغال به کار(پروانه نظام مهندسی) باشند.
به طور کلی برای ثبت شرکت تعاونی با هر موضوع فعالیتی باید حداقل 22 نفر از اعضاء مدرک معتبر دال بر فعالیت در زمینه مرتبط با موضوع فعالیت تعاونی مورد درخواست را داشته باشند، هم چنین این دو نفر عضو می بایست نسبت به ارائه تعهد محضری دال بر عدم استفاده از مدرک ارائه داده شده به اداره تعاون در هیچ شرکت و ارگان دیگری اقدام نمایند.
نکته دیگر در مورد مدارک ارائه شده به تعاون این که کلیه اعضای مذکر در شرکت تعاونی مورد تقاضا می بایست دارای کارت پاین خدمت یا معافیت دوره سربازی باشند.
پس از تکمیل مدارک مورد نیاز به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی می بایست نسبت به تکمیل اساسنامه،و فرم های درخواست ثبت شرکت تعاونی اقدام ،و پس از تکمیل و امضای این اوراق آنها را به همراه سایر مدارک گفته شده به اداره تعاون تحویل داد.
پس از بررسی کارشناسان اداره و در صورت تکمیل بودن مدارک ،اداره تعاون نسبت به صدور نامه موافقت با تشکیل تعاونی اقدام می نماید، این نامه شامل کلیات شرکت تعاونی مورد تقاضا می باشد که در آن اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خطاب به اداره ثبت شرکتها موافقت خود را با ثبت تعاونی اعلام می نماید، هم چنین اساسنامه و صورتجلسه موسسین و سایر فرم های درخواست ثبت تعاونی توسط این اداره جهت ارسال به اداره ثبت شرکتها مهر و تایید می گردد.
نظرات (3)
-
-
مهمان - عسگری
لینک مستقیمتا اونجا که من اطلاع دارم بستگی نوع تعاونی هست که می خواهید ثبت کنید
0 می پسندم -
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان